vaatamised

Saturday, January 15, 2011

Lihtne toit

Tervist! Kuna fännid massiliselt juba nõuavad uusi sissekandeid, tuleb austajate soovid täita. :)
Otsustasin seekord kirjutada lihtsalt, konkreetselt ja objektiivselt. Otsustasin teha õpetuse, kuidas keeta kartuleid.

Vaja läheb: 
  • seda õpetust
  • kartuleid (Anosta, Fresco, Impala, Laura) Eesti kartulile annan Tätte topeltgarantii
  • potti (võib olla ka kastrul) 
  • nuga (karulite koorimiseks)
  • soola (NaCl, või pansool. Na sisaldus seal väiksem, on soodne südamele ja alandab vererõhku)
  • vett (võiks arvestada 1 liitriga)
  • elekrtit (12kw) või gaasi


Pane vesi keema,. Senikaua koori kartuleid ja aseta need potti. Lisa keevasse vette soola, et hiljem kartulid maitsekamad oleksid. Väga hea! Nüüd pese käed ja võid natuke aega Facebookis käia või blogist retsepti edasi lugeda. Vahepeal käi vaatamas, et köök veel alles oleks ja vesi üle ei keeks. Iga 10 minuti tagant võid proovida noaga kui pehmed kartulid on. Torka nuga kartulisse ja tõsta nuga. Kui kartul tuleb koos noaga kaasa, peavad nad veel pehmemaks keema. Alanda temperatuuri pisut. Kui kartulid piisavalt pehmed on, alanda temperatuuri veelgi. Pane potile kaas peale ja vala vesi välja (kraanikaussi). NB! Proovi mitte kartuleid välja valada. Kui vesi otsas aseta veel pott pliidile, mis on õrnal kuumusel. See on sellepärast hea, et siis aurab kartulitelt niiskus ära. Säilib värskem ja aromaatsem välimus ning maitse. 
Head isu! 

Endiselt ootan kirju ja joonistusi. Selle nädala suure ringi küsimus on: Kes avastas Põhja-Ameerika? 


No comments:

Post a Comment